Den galna olyckliga uppkomsten av "Vacation Shaming"<div _ngcontent-c14 = "" innerhtml = "

Hoppas att det här fina paret inte känner sig för skyldig att ta sin semester. (Foto: Getty)Getty

En ledningstips om dagen, varje vardag i 2019.

För ungefär en månad sedan fick jag ett samtal från en journalist som heter Leslie Stevens-Huffman vill intervjua mig om semester och ledning. Hon hade märkt att jag hade skrivit om ämnet före ("Varför Amerika har blivit "No-Vacation Nation"'") och att jag hade varit kritisk att ett stort antal amerikanska anställda (47% i en undersökning) använde inte hela sin semestertid.

Till min förvåning ville hon inte prata med mig om semester och general management, men specifikt om "semester shaming" – som jag aldrig hade hört talas om. Men jag kände genast vad hon hänvisade till.

Efter att jag kom tillbaka från golvet (från min chock på den här terminen, inte bara skapats utan ens institutionaliserad) frågade jag henne hur utbredd det var, och hon förklarade att det blev allt vanligare.

Hon fortsatte med att definiera den i sin artikel för online-puben Tärningar som & nbsp; en arbetsmiljö "där medarbetare och chefer använder ömsesidigt tryck och skuldresor för att avskräcka anställda från att ta ledig tid."

Ja, fick det. De senaste två dagarna gjorde jag ett par inlägg under uppkomsten av & nbsp; & nbsp;stress på arbetsplatsen och några tips& nbsp; om hur man klarar det, och jag måste säga att vacation shaming är ett utmärkt exempel på stressinducerande beteende.

Ju mer jag tänkte på det, desto mer visste jag om detta fenomen utan att förstå att jag gjorde det. Bara den senaste månaden pratade jag med en gammal vän som beskrev för mig hur han nyligen försökt att ta en semester. Hans chef hade uppmanat honom att för att han visste att han behövde en. Men ungefär den tid som han var på väg att lämna med sin familj var ett stort projekt på tidsfristen så hans chef började kväva att det kanske inte var så bra en gång till. Min vän gick ändå på den påstådda semestern (notera användningen av "påstådda," som i "påstådda" angripare), där han ständigt kontrollerade sin telefon för meddelanden och belaguered av en serie konferenssamtal på udda timmar. På vissa sätt reflekterade han, det var stressigare än att vara på jobbet, eftersom den påstådda semestern hade kontinuerlig osäkerhet om han skulle arbeta eller inte. & Nbsp; & nbsp;

Låt mig säga det rakt. Detta "semester shaming" är galna saker. Nutsville. Loony låtar. Burnout City. Och dålig demoraliserande hantering för att starta.

Människor behöver koppla av, uppdatera och ladda. Ibland behöver de bara komma undan och koppla loss. Långsiktigt semester shaming är inte ett recept på produktivitet men för ånger och retention problem.

Ur ett ledningsperspektiv tror jag att jag förstår de bakomliggande drivrutinerna. En alltför mager personalmiljö (dagens mode) kan göra det svårare att få en anställd, även tillfälligt, bort från operationen. Men det förklarar det, det ursäkta det inte.

Moms, gärna göra en kopia av den här artikeln, markera alla delar du vill ha och placera den i vanlig syn på någon på jobbet som kanske behöver se den.

">

Hoppas att det här fina paret inte känner sig för skyldig att ta sin semester. (Foto: Getty)Getty

En ledningstips om dagen, varje vardag i 2019.

För ungefär en månad sedan fick jag ett samtal från en journalist som heter Leslie Stevens-Huffman som vill intervjua mig om semester och ledning. Hon hade märkt att jag hade skrivit om ämnet före ("Varför Amerika har blivit" No-Vacation Nation ") och att jag hade varit kritisk att ett stort antal amerikanska anställda (47% i en undersökning) inte använde hela sin semestertid.

Till min förvåning ville hon inte prata med mig om semester och generalförvaltning, men speciellt om "vacation shaming" – som jag aldrig hört talas om. Men jag kände genast vad hon hänvisade till.

Efter att jag kom tillbaka från golvet (från min chock på den här terminen, inte bara skapats utan ens institutionaliserad) frågade jag henne hur utbredd det var, och hon förklarade att det blev allt vanligare.

Hon fortsatte med att definiera den i sin artikel för online-puben Tärningar som en arbetsmiljö "där medarbetare och chefer använder ömsesidigt tryck och skuldresor för att avskräcka anställda från att ta ledig tid".

Ja, fick det. De senaste två dagarna gjorde jag ett par inlägg om ökningen av stress på arbetsplatsen och några tips om hur man klarar det, och jag måste säga att vacation shaming är ett utmärkt exempel på stressinducerande beteende.

Ju mer jag tänkte på det, desto mer visste jag om detta fenomen utan att förstå att jag gjorde det. Bara den senaste månaden pratade jag med en gammal vän som beskrev för mig hur han nyligen försökt att ta en semester. Hans chef hade uppmanat honom att för att han visste att han behövde en. Men ungefär den tid som han var på väg att lämna med sin familj var ett stort projekt på tidsfristen så hans chef började kväva att det kanske inte var så bra en gång till. Min vän gick ändå på den påstådda semestern (notera användningen av "påstådd" som i "påstådd" angripare), där han ständigt kollade sin telefon för meddelanden och belaguerades av en rad konferenssamtal på udda timmar. På vissa sätt reflekterade han, det var stressigare än att vara på jobbet, eftersom den påstådda semestern hade kontinuerlig osäkerhet om han skulle arbeta eller inte.

Låt mig säga det rakt. Denna "semester shaming" är galen saker. Nutsville. Loony låtar. Burnout City. Och dålig demoraliserande hantering för att starta.

Människor behöver koppla av, uppdatera och ladda. Ibland behöver de bara komma undan och koppla loss. Långsiktigt semester shaming är inte ett recept på produktivitet men för ånger och retention problem.

Ur ett ledningsperspektiv tror jag att jag förstår de bakomliggande drivrutinerna. En alltför mager personalmiljö (dagens mode) kan göra det svårare att få en anställd, även tillfälligt, bort från operationen. Men det förklarar det, det ursäkta det inte.

Moms, gärna göra en kopia av den här artikeln, markera alla delar du vill ha och placera den i vanlig syn på någon på jobbet som kanske behöver se den.