Får pensionering tidigt leder till kortare livslängd?


Inte enligt denna graf, som visar en nästan omvänd korrelation mellan pensionsålder och livslängd, det vill säga, ju tidigare du går i pension, desto längre kommer du att leva. Grafen visar linearitet som går in i tidigare år. Det är intressant hur länge den relationen håller.

Detta står på något sätt i kontrast till den här studien som kommer till en motsatt slutsats. Emellertid om studien, som anges i kommentarerna, inte korrigerades för sämre hälsa hos några tidiga pensionärer, t.ex. människor går tidigt i pension eftersom de är i dålig hälsa, slutsatsen att man inte lever länge är uppenbar, nej?

Ett priori resonemang skulle föreslå att att inte ha någon jobbrelaterad stress på den kroniska låga nivån som leder till ökat blodtryck och dåliga vanor som sockerhaltiga drycker (insulin förödelse), som kommer med många jobb, kanske särskilt karriärer, skulle öka livslängden. Naturligtvis kan bristen på jobb också leda till brist på mening som skulle leda till stress. Meningslösa aktiviteter (inklusive jobb) verkar vara lite obehagliga.

Därför misstänker jag att man helt enkelt borde ta det för vad det är värt, det vill säga livslängd är en mycket individuell fråga och att det korrelerar svagt med gruppbeteende. I mitt fall är jag säkert mer avslappnad och nöjd än jag var i min karriär. Således skulle jag förvänta mig att leva längre att bli pensionerad. Omvänt, om jag hade fortsatt att klaga på min karriär (många av mina klagomål håller med om det här uppsatsen), specifikt balansera de fascinerande delarna, som forskning och modellbyggnad, med de galna delarna som förslag att skriva, göra samma presentation om och om igen, och att bygga mitt CV, det kan bara ha kostat mig ett decennium av livet, för att inte tala om kanske flera decennier att leva.


Copyright © 2007-2015 earlyretirementextreme.com
Detta flöde är endast för personligt, icke-kommersiellt bruk.
Användningen av detta flöde på andra webbplatser bryter mot upphovsrätten. Om du ser det här meddelandet någon annanstans än i din nyhetsläsare gör det att sidan du tittar på intrång i upphovsrätten. (Digital fingeravtryck: 47d7050e5790442c7fa8cab55461e9ce)

Ursprungligen postat 2010-02-21 15:01:13.