Grundare som kämpar med mental hälsa Behov av att lära sig säga "nej"

[ad_1]

<div _ngcontent-c17 = "" innerhtml = "

När Johan Brand grundade Kahoot, tog få människor företagets uppdrag att ge en känsla av tillhörighet till studenter i ett klassrum på allvar. "När vi började var det faktiskt hån i Norge – det brukade vara nationella nyheter om hur vårt syfte var dumt," minns han.

Ingen skrattar åt Kahoot nu när projektet har tagit både Europa och USA med storm. Brand lärde sig några viktiga lärdomar om professionell tillväxt och mental hälsa längs vägen för att bygga utbildningsstart, som uppskattades till 300 miljoner dollar i sin sista insamlingsrunda i oktober 2018. ”För att stoppa utbränningen, agera mer som en vuxen. Ha modet att säga nej. ”

Det kan vara lättare sagt än gjort för företagare som möter alla typer av press, men Brands råd kommer från hans egen personliga erfarenhet. "Jag har sagt" ja, ja, ja "till allt och så småningom har jag utbränd. & Lsqb, Investerare & rsqb; kommer att gilla dig när du säger nej, för det är så de vet att du har vuxit ut, säger han och talar på Forbes Under 30 Europe Summit vid en panel om mental hälsa, tillsammans med andra grundare och entreprenörer.

För Viktoria Frister, grundare och kreativ chef för Fleurs De Paris, kom ögonblicket för att räkna med sin egen mentala hälsa och arbetsetik när hon startade sitt eget företag: ”Jag började bara tänka på frågan om mental hälsa när jag hade min egen start. . När jag startade mitt eget företag var de första två åren 180 på en motorväg. Jag älskar det jag gör men jag märkte att jag var utmattad efter två och ett halvt år. ”

Frister förstod slutligen att hennes starka arbetsetik skapade problem för hennes mentala hälsa: ”Jag insåg att jag hade ett sätt att arbeta som inte var hållbart – Om du ibland ger allt kan du inte hantera hastigheten och andra områden i ditt liv faller bakom ”. & nbsp; & nbsp;

Arbeta mot livsbalans

Det är bara något med en entreprenörs liv som kan vara ett avlopp för mental hälsa.

Josh Wilson, verkställande direktör för Wilson Worldwide Production, reflekterar: ”Som grundare har människor en omättlig strävan att få gjort något. Sammantaget slutar människor att negera aspekter av mental hälsa som ett resultat av den omättliga drivkraft som vi har. ”

Så lika viktigt som att lära sig att säga "nej" är att veta när du ska delegera till dina anställda. ”Du måste dela bördan. Om du kan dela bördan med andra, hittar du lycka eftersom lycka handlar om att dela med andra människor, säger Brand.

Delegera, delegera, delegera

Delegationen är inte lätt. Enligt Justin Coghlan, grundare av Movember Foundation, är det "det svåraste du kommer att göra." Men det är också givande: "De bästa entreprenörerna springer inte upp, de är de som kan delegera mycket bra, stärka människorna bakom dem och det är när du ser framgång, säger Coghlan.

För företagare kan egenvård ta många former – sömn, meditation, näring, motion – och varje person bör ta reda på vad som fungerar bäst. För Wilson handlar det om att släppa det viktiga serotoninet. ”Det är viktigt för mig att jag en gång om dagen gör något som gör mig riktigt lycklig. & Lsqb; Göra & rsqb; det har förbättrat min psykiska hälsa dramatiskt, säger han.

Men det finns minst en aktivitet som Coghlan inte rekommenderar: mikrodosering, vilket innebär att man tar små mängder psykedeliska droger. ”Några av de smartaste företagarna jag känner, de började alla med mikrodosering. Vi ätit denna lunch och de kom ut därifrån och tänkte att vi hade några av de bästa konversationerna någonsin – och jag var inte samma åsikt & rsqb ;. Släpp av mikrodosering! ”

">

När Johan Brand grundade Kahoot, tog få människor företagets uppdrag att ge en känsla av tillhörighet till studenter i ett klassrum på allvar. "När vi började var det faktiskt hån i Norge – det brukade vara nationella nyheter om hur vårt syfte var dumt," minns han.

Ingen skrattar åt Kahoot nu när projektet har tagit både Europa och USA med storm. Brand lärde sig några viktiga lärdomar om professionell tillväxt och mental hälsa längs vägen för att bygga utbildningsstart, som uppskattades till 300 miljoner dollar i sin sista insamlingsrunda i oktober 2018. ”För att stoppa utbränningen, agera mer som en vuxen. Ha modet att säga nej. ”

Det kan vara lättare sagt än gjort för företagare som möter alla typer av press, men Brands råd kommer från hans egen personliga erfarenhet. "Jag har sagt" ja, ja, ja "till allt och så småningom har jag utbränd. [Investerare] kommer att gilla dig när du säger nej, för det är så de vet att du har vuxit ut, säger han och talar på Forbes Under 30 Europe-toppmötet vid en panel för mental hälsa, tillsammans med andra grundare och entreprenörer.

För Viktoria Frister, grundare och kreativ chef för Fleurs De Paris, kom ögonblicket för att räkna med sin egen mentala hälsa och arbetsetik när hon startade sitt eget företag: ”Jag började bara tänka på frågan om mental hälsa när jag hade min egen start. . När jag startade mitt eget företag var de första två åren 180 på en motorväg. Jag älskar det jag gör men jag märkte att jag var utmattad efter två och ett halvt år. ”

Frister förstod slutligen att hennes starka arbetsetik skapade problem för hennes mentala hälsa: ”Jag insåg att jag hade ett sätt att arbeta som inte var hållbart – Om du ibland ger allt kan du inte hantera hastigheten och andra områden i ditt liv faller Bakom."

Arbeta mot livsbalans

Det är bara något med en entreprenörs liv som kan vara ett avlopp för mental hälsa.

Josh Wilson, verkställande direktör för Wilson Worldwide Production, reflekterar: ”Som grundare har människor en omättlig strävan att få gjort något. Sammantaget slutar människor att negera aspekter av mental hälsa som ett resultat av den omättliga drivkraft som vi har. ”

Så lika viktigt som att lära sig att säga "nej" är att veta när du ska delegera till dina anställda. ”Du måste dela bördan. Om du kan dela bördan med andra, hittar du lycka eftersom lycka handlar om att dela med andra människor, säger Brand.

Delegera, delegera, delegera

Delegationen är inte lätt. Enligt Justin Coghlan, grundare av Movember Foundation, är det "det svåraste du kommer att göra." Men det är också givande: "De bästa entreprenörerna springer inte upp, de är de som kan delegera mycket bra, stärka människorna bakom dem och det är när du ser framgång, säger Coghlan.

För företagare kan egenvård ta många former – sömn, meditation, näring, motion – och varje person bör ta reda på vad som fungerar bäst. För Wilson handlar det om att släppa det viktiga serotoninet. ”Det är viktigt för mig att jag en gång om dagen gör något som gör mig riktigt lycklig. [Att göra] som har förbättrat min mentala hälsa dramatiskt, säger han.

Men det finns minst en aktivitet som Coghlan inte rekommenderar: mikrodosering, vilket innebär att man tar små mängder psykedeliska droger. ”Några av de smartaste företagarna jag känner, de började alla med mikrodosering. Vi ätit denna lunch och de kom ut därifrån och tänkte att vi hade några av de bästa konversationerna någonsin – och det var jag inte [av samma åsikt]. Släpp av mikrodosering! ”

[ad_2]