Så här tar du bort Netflix-visningshistoriken


netflix allt suger
Grinvalds / 123RF

Delar du ett Netflix-konto med vänner eller familj och vill inte att de ska veta vad du tittade på Skomakaren? Är en av dina kollegor med roommar fortfarande med din inloggning för att titta på konstiga anime? Eller kanske är du helt enkelt trött på Netflix-rekommendationer som inte slår märket.

Det finns många anledningar som du kanske vill rensa din Netflix-visningshistoria, och tack och lov är processen för att göra det otroligt enkelt – även om det inte är omedelbart uppenbart. Alla har streaming skelett i sina garderober, så fortsätt och rensa din ut. Så här tar du bort din Netflix visningshistorik.

Steg 1: Logga in först på ditt Netflix-konto med din webbläsare. Eftersom din visningshistorik är specifik för din individuella profil måste du se till att du väljer rätt profil om det finns flera användare under din inloggning. Om du av misstag väljer fel profil, oroa dig inte, du kan välja en annan genom att använda rullgardinsmenyn i övre högra hörnet.

ta bort netflix-köskärmen 1

Steg 2: Gå sedan vidare till den ovan nämnda rullgardinsmenyn i det högra hörnet och välj knappen som heter Ditt konto.

ta bort netflix kö skärm 2 och en halv

Steg 3: En gång där, bläddra ner till sektionen Min profil och klicka på den blå länken som är märkt Visning av aktivitet. Detta tar dig till en sida som visar allt du har tittat på.

ta bort netflix kö skärmen 3

Steg 4: Till höger om varje ingång blir X.

ta bort netflix-skärmen 4

Om du klickar på X kommer du att ta bort posten från din historik (och därmed eliminera eventuella effekter som det kan ha på dina personliga rekommendationer). Det kan ta upp till 24 timmar för ändringen att träda i kraft.

ta bort netflix köskärm 5

Något att tänka på: För tv-program, kommer varje avsnitt att listas individuellt, märkt med säsong och episodtitel. Om du klickar på X i en enda visning tar du bara bort det specifika avsnittet. Du får då en fråga om du vill ta bort hela serien, och ett snabbt klick gör just det.

ta bort netflix köskärm 6

Steg 5: Vill du radera hela visningshistoriken i ett fall? Netflix har egentligen inte ett alternativ för detta inom din profil, men den bästa lösningen är bara att radera din profil helt och börja frisk! För att göra detta, gå till Netflix och logga in, och välj sedan Hantera profiler nedan istället för att välja en profil.

Netflix radera profil

Klicka på den lilla blyertsymbolen i profilen du vill radera, välj sedan Ta bort profil (du måste göra det två gånger för att bekräfta). Klicka sedan på Lägg till profil och skriv in det namn du vill använda för din glänsande nya profil.

Och det är allt det finns! De förekommande titlarna – eller episoder som det var – kommer att tas bort från din historia och ingen kommer att känna till din hemliga kärlek till Lyckliga trädvänner.

Om du hittat den här artikeln kan du också kolla in vår guide för hur du laddar ner filmer från Netflix, liksom våra val för de bästa TV-programmen på Netflix och de bästa filmerna på Netflix. Glad streaming!