Vad ingår du i din nettovärde? Här är de gråa områdena.

[ad_1]

 nettovärdenummer

Vad ingår du i din nettovärde? Vad * inte * du inkluderar?

Detta är förmodligen den 3: e mest populära frågan jag blir frågad, utanför "Är J. Pengar ditt riktiga namn?" (Ja) och "Hur blev du så jävla sexig ??" (jag vet inte det kommer bara naturligt !;))

Så idag trodde jag att jag skulle lista ut mina personliga känslor på det, och då kan alla chime in och låt mig veta om de tycker att jag är en stor fet idiot eller inte. Även om verkligheten är att vi alla skulle ha fel, för:

DET ÄR INGET SKRÄDT MAN ATT TRACKA DET!

Okej, det är väl – du kan inte kalla pengar en "skuld" eller ett lån en "tillgång" – men alla här är klara nog att inte röra upp det, så vad vi är verkligen ] talar om här är alla de * gråa områdena * som spelar in. De saker som kanske eller kanske inte hör hemma i din rikedom, men du kan bara inte berätta och vill ha en extra uppsättning ögon på den.

Så idag blir jag dina ögon 🙂 Och då kan du ta vad du vill ha från det …

Ändå är din nettovärde endast för du och dina egna mål / motivation, så länge som din spårning ligger i linje med vad du försöker få ut av det hela, kom ihåg du gör det bra!

Okej, så vad hör hemma i ditt nettovärde och vad gör det inte?

Här är mina tankar … Och kom ihåg att jag personligen spårar min nettovärde för att få en * övergripande ögonblicksbild * där alla mina pengar / större egendom är i någon given tidpunkt. Jag bryr mig inte om likvida kontra icke likvida tillgångar, eller skattepliktiga mot ej skattepliktiga eller några andra mer specifika sätt att spåra rikedom (kassaflöde / pensionering / etc – det gäller andra kalkylblad). Det finns tusen olika sätt att spåra dessa saker, så gå igen med den rutt som ger mest mening för din situation!

Vad jag tror hör till i din nettovärde och vad jag tror inte:

********

Kontanter: Ja . Kassa = pengar = rikedom = tillgång!

Investeringar (aktier, obligationer, cd-skivor): Ja. Investeringar är bokstavligen investeringar!

Pensionsräkenskaper (401 (k), IRA, TSP, SEP, 403 (b)): Ja! Nu är det möjligt att notera konton är före skatt och som är efter skatt, eftersom det säkert kommer att betyda som tiden går – speciellt för kontantflöde / pensionsändamål, men sällan ser jag att dessa killar inte är listade i åtminstone * någon * form av förmögenhetsspårning rapporter.

Aktiealternativ: Nr Alternativ är värda diddly om inte exekveras. När du väl utför dem, men ja, så kostar allt det där $ $ $ direkt i nettovärdet, om du inte blåser allt på godis och tuggummi droppar (vad är tuggummi droppar, btw?).

529 College Savings Accounts: Ja / Nr . Det är tekniskt $$$ du äger, men det är också öronmärkt för någon annan att använda senare (vanligtvis, men du kan också ställa upp 529s för dig själv), och vid något tillfälle kommer allt att gå ut genom fönstret. Så du kan antingen behålla det i din nettovärde nu för en övergripande storbildspårning, genom att veta att "allt kommer att dumpas ut senare, eller du kan bara hålla ut det från början, och sedan om du recoup någon av det längs linjen bara lägga till det i din nettovärde vid den tiden.

Jag brukade inkludera det i mitt eget värde när vi började investera för Baby Penny, men efter några månader (och frågar allt om det) flyttade jag så småningom ut som jag bara kände mig rolig om det. Jag spårar det dock ändå som du ser i varje nettovärdsrapport, men jag gör det * utanför * i min nettovärdesdel och lägger bara till den i en annan del av kalkylbladet eftersom det fortfarande är en stor del av pengar som ska övervakas. På så sätt tror jag att du är bra med den här.

Inkomst: Nope. Det spelar ingen roll hur mycket du gör eller inte gör, det som är viktigt är * där allt går * varje månad. Om du använder någon av den inkomsten för att spara eller investera eller hämta fast egendom kommer det naturligtvis att återspeglas i din nettovärdesrapport när du gör det! Men om du spenderar varje öre av det, lägger det inte något till din nettovärde, gör det?

Pensioner: Nope. Se "inkomst" ovan. Trots att, om jag är helt ärlig här, har jag aldrig riktigt tittat på pensioner för att se exakt hur de fungerar för att jag aldrig kommer se en på min dag! (Millennial alert!). Såklokt klokt att söka externt samråd om den här … Om jag förstår det korrekt är det bara en annan form av inkomst som en lönecheck, vilket i så fall skulle behandlas på samma sätt som ovan (dvs om du sparar något av det kommer det att återspeglas i besparingar i ditt nettovärde, men om du spenderar allt så gör det inte!). Allt som sagt men självklart är pensionerna AWESOME och borde fortfarande vara en faktor i din plan för ekonomisk / pensionering, det skulle bara gå in i ett annat kalkylblad enligt min mening.

Vilka läsare här vill chime in men med tankar? Inkluderar du dina pensioner i din nettovärde? Om du gör det, hur exakt spårar du det? Beräkna bara vad det är värt som en klumpsumma?

Bonus / tips / lotterivinster. Nope Nope Nope. Om inte det konverteras till besparingar / investeringar som ovan, är inget av det!

Hus (som du bor i): Ja. Det här är ett hälsosamt debattämne i vår bransch, och jag kan se båda sidor, men för mig om du äger något som är värt / kostar hundratusentals dollar och är ett av de största utgifterna för ditt liv, då ja det hör till i din nettovärde. SÄRSKILT om det finns den andra sidan till ekvationen här, det vill säga inteckning (er)!

Jag har sett folk listar en sida och inte den andra, men för mig som helt eller delvis överhinner den optimalt eller super konservativt, och i båda fallen är balansen bara för långt för min smak. Ett hem kanske inte är en sann investering i form av * tjänar pengar *, men det är fortfarande en ganska stor del i ditt ekonomiska pussel. Det skulle vara svårt att undvika när det gäller alla dina $$$.

Bostäder / fastigheter (som du inte bor i): Definitivt ja! Varhelst du är hemma eller ingen hemekvation, kan alla ganska överens om att hyra och investeringsfastigheter mest definitivt hör hemma här. I dessa fall fungerar de alla som minisföretag som tar in inkomst och spottar ut kostnader, och igen behöver du båda sidor av ekvationen här för att fullt ut uppskatta den större bilden.

Bilar: Ja. Ett ännu varmare debatterat ämne än hem, men igen – stora kostnader / värden till mig borde alltid inkluderas, liksom deras mycket stora utgifter i andra änden. Utan allt jag spårar, skulle det vara det enda avsnittet jag kunde se om det fanns en pistol i mitt huvud. (Även om jag i så fall bara skulle ge pistolhållaren den jävla bilen!)

Jag bör nämna ett ord på * värdering * här.

Medan det tar 3,2 sekunder att gräva upp dina lån på vilken bil eller hus som helst, är det en helt annan ballspel med hur du värderar dem. Vissa människor gillar att använda en viss webbplats eller grupp av webbplatser för att formulera en bra uppskattning, och det finns vanligtvis en rad olika sätt där ute, men så länge du håller * konsekvent * i spårningen varje månad borde det vara bra.

Jag använder KBB.com för att spåra mina bilar värderingar, och när jag brukade äga ett hem skulle jag bokstavligen bara fråga min realtor och få honom att köra comps varje 6 eller 12 månader eller så. Jag har alltid funnit att Zillow är för kaotisk och orealistisk för mitt grannskap, så jag gick bara direkt till den person som jag kände kunde ge mig den bästa informationen. Så medan bilar uppdaterades varje månad, och fortfarande är, var mitt hem alltid tvåårigt eller bara en gång om året. Du vet aldrig riktigt dess sanna värde säkert men till den dag du säljer!

(Och intressant att notera, min fastighetsmäklare var bara ute med $ 500 när vi sålde vår plats … Och jag gick självklart igenom honom för att koppla upp mig med informationen genom åren;))

Stuff i ditt hus (möbler, kläder, dekorationer, leksaker). Nej, nej, nej. Smart att veta ungefär vad du äger och dess allmänna värde för rapportering / försäkringsskäl (det är en bra idé att gå runt i huset videoinspelning allt en gång om året!) Men när det gäller nettoförmögenhet specifikt bryter jag alltid när jag ser det här funnen. Vanligtvis eftersom # s alltid bara verkar så uppblåst som om de listar * köp * priset på sina saker jämfört med det faktiska * värdet *. Bara för att du betalat $ 1500 för din soffa, betyder det inte att det fortfarande är värt det!

Så om dina saker är viktiga för dig i nettovärdet, skulle jag bara vara mer konservativ och göra ditt bästa för att göra ett mer realistiskt värde på dem … Fråga dig själv vad du skulle lista dem på Craigslist eller eBay för?

Konst / Samlarföremål / Mynt / Baseballkort. nr Om du inte hämtar några Picassos eller Mickey Mantles eller 1783 Nova Constellatio "quint" silvermynt (det allra första amerikanska myntet minted!), Är det säkert säkert att hålla dem ur rikedomspåverkan här. Återigen, förutom försäkringsändamål. Det förändrar inte hur värdefullt som helst av våra saker är, bara det $$-wise mycket av det här "räknas inte" tills det säljs och du har $$ i handen. Och det kommer från någon med en rejäl sällsynt myntsamling!

smycken. Nix . Jag behandlar det som "stuff" eller "collectibles". Om vi ​​inte pratar stora pengar här ($ 20,000? $ 50,000?) Föredrar jag att räkna det senare en gång / om det säljs … * om * är huvuddelen.

Försäkringar. Nix. Åtminstone inte termen livförsäkring och andra liknande icke-fantasi-investeringar-blandade planer som människor verkar få rippade av … Precis som mina efterrätter och grönsaker föredrar jag att hålla min försäkring och investeringar separata;) Men vi täckte redan det i en annan post … När det gäller nettoförmögenhet, om inte detta betalar ut och du får pengar av pengar som du sedan lägger till besparingar eller investeringar eller egendom, gillar jag inte att inkludera den här.

Företag / Bloggar. nr Den här är förmodligen den svåraste av dem alla, och en som jag kan se båda sidor om. Men personligen gillar jag att hålla mina affärsartiklar helt separata från mina personliga saker . Detta inkluderar bankkonton, egendom, skatter, aktieoptioner / ägande, skulder, du heter det. Innan något aktiveras och det går över till min personliga ekonomi (lönecheckar, medel från att sälja en webbplats / företag), stannar det hela på motsatta sidor av staden.

Det är inte lika trevligt att ha allt på ett ställe, men för mig känns det mycket bättre att hålla mina två liv separata. Jag är också någon som åtnjuter "trevliga överraskningar" då och då, så jag skulle mycket hellre se en ökning av min nettoförmögenhet * samtidigt * när sakerna aktiveras över tiden växer det långsamt över tiden. Och speciellt med värderingar på dina företag, som kan fluktuera dagligen! (För det bra eller dåliga!)

Så här ser jag det ändå, men skulle älska att höra tankar från andra företag / bloggägare på detta? Håller du alla dina affärer i din nettovärde eller skiljs ut?

Kvartalsskattepengar. Nix. Detta är ett annat knepigt område eftersom dina skatter kan blanda både personliga och affärsverksamma tillsammans, men genom åren har jag haft en tendens att bara skilja det här under mina företagskonton och betala alla mina kvartalsskatter därifrån. Ursprungligen försökte jag redogöra för det i min nettovärde för de första månaderna av egenföretagande, men wow var så eländigt! Du hade tre månader på det här kontot (besparingar) staplade och såg bra ut, och sedan BAM – kvartalsvis betalningstid och allt går ner till $ 0.00! Det värsta! 🙂 Ett par omgångar med det och jag var övertygad om att det är bättre att bara hålla allt avskilt vs. titta på yo-yo under månaderna, haha ​​…

Lån: Nr. Det här är konstigt att lägga här, men se hur jag började spåra det själv när jag först började spåra mina pengar. Jag tänkte att jag bara slänger den där ute om andra gör detsamma … Gör det inte! Medan någon kan * skaffa dig pengar och du hoppas / övertygad om att du kommer tillbaka den senare, vet du aldrig och bättre att bara räkna dina kycklingar efter att de har kläckt. Jag tror att jag är 3 till 4 av alla familjelån som jag har givit ut genom åren, men ärligt talat om du inte har råd att förlora pengarna borde du förmodligen inte låna ut det ändå.

(Jag har hört folk säga att den enda "gåvan" folk pengar när det behövs vs låna det och jag trodde alltid att det var en cool – och osjälvisk!) Sätt att hjälpa någon 🙂 Återigen, förutsatt att du har råd med det !)

*******

Okej, jag tror att det träffar många gråa områden?

Låt mig veta om jag saknade någonting, och jag ska gå tillbaka och uppdatera detta …

Tänk också på – främst när du försöker jämföra din egen situation med andra, för låt oss vara ärliga, vi alla gör det! – Det finns en TON av andra variabler som spelar in med varför någon kan ha en mindre eller större nettovärde än någon annan.

Såsom:

  • Ålder av personen
  • Oavsett om de är gift eller singel (och om de spårar den separat eller kombinerad?)
  • Hur många barn har de
  • Var bor de (dvs. höga levnadskostnader eller låga levnadskostnader?)
  • När de hade sina ekonomiska * epiphany *
  • Arvde de något ?? (Inget fel med det, det är fantastiskt! Men det kan naturligtvis påverka din lager)
  • Deras yrke / mål / drömmar

Och slutligen, en snabb anteckning som förhoppningsvis redan vet nu:

Net Worth Självvärde

Ja, vi pratar om $ $ $ varje dag här (för att vi är en pengarblogg!) Och ja, vi obsesserar om siffror, våra mål och drömmar och att kunna gå i pension tidigt så att vi kan göra vad vi vill livet (hela poängen), men i slutet av dagen är vårt nettovärde bara en indikation på vår relation till pengar själv. Inget annat.

Det finns människor med stora hjärtan som förändrar världen, som är smutsfattiga, och då finns miljonärer och miljarder som är kompletta smutsväskor (titta på det spel på ord!). Så håll uppmärksamhet på allt, men kom ihåg att det bara är en del i livets ekvation. Resten är, ja, faktiskt bor ! Och ett bra liv är den bästa belöningen för alla, eller hur? 🙂

Nu berätta vad du tycker om allt detta! Vad glömde jag eller missade märket på?

Jag hoppas att göra den här posten som jag delar med alla i framtiden när jag blir frågad om det här igen, så lämna så många tankar och åsikter som du vill, eftersom det hjälper alla generationer av framtida läsare att komma 🙂 Inget tryck!

Tack för att du läste bloggen och gör vårt samhälle bra.

 j. pengar signatur "width =" 150 "height =" 34

*****
PS: Cats. Nej, katter hör inte i din nettovärde.

 cat wiggling gif "width =" 400 "height =" 250

Jay älskar att prata om pengar, experimentera, spränga hiphop och hänga med sina två vackra pojkar. Du kan kolla in alla sina online-projekt på jmoney.biz. Tack för att du läste bloggen!

 

[ad_2]