Vad som verkligen går på MMMs huvudkontor


Jag skulle gärna vilja gå i pension tidigt, men vad då?

Trots att jag gick i pension för tretton år sedan och fortsätter att vara pensionär, öppnade jag ungefär ett år sedan ett litet företag på Main Street här i Longmont, Colorado. Det är ett mångsidigt samlingsutrymme, under sken av ett samlingsrum, med det typiska för mig grandiösa namnet "Mr. Money Mustache Headquarters ". Eller, MMM-HQ för kort.

Då skrev jag ett blogginlägg om det och lovade att hålla dig uppdaterad om hur det gick. Sedan dess har många människor begärt uppdateringar. Cirka en grupp av slumpmässiga roadtripping Mustachian turister har slutat med varje dag för att peer i fönstren *. Och flera människor överväger att öppna sina egna arbetsrum i andra städer, om fallet för det ser bra ut.

Även om denna HQ är en liten skala (vi svävar på cirka 50 medlemmar och jag skulle gärna vilja komma till 80), har det gett mig några bra lektioner i både liv och företag, som är långa försenade för delning.

Dessutom kan jag nu fullt ut garantera idén som en bra för andra att fortsätta, med tanke på rätt situation. Att ha en coworking eller ett annat samhällsorienterat utrymme kan vara både en bra affär och ett bra livsval för människor före eller efter förtidspension.

Så här är det jag har lärt mig efter att ha lanserat i mitt livs mest oväntade verksamhet hittills:

1: Att äga ett företag kan vara som en psykiatrisk terapeut som betalar DU:

Som jag alltid säger är förtidspension stor, men det betyder inte att du får sluta arbeta. Du måste utföra något meningsfullt med nästan alla dina dagar, vad som helst "utför" och "meningsfullt" betyder för dig. Du måste också komma ut ur ditt hus, stressa dina muskler, ha positiva interaktioner med andra människor och uppleva åtminstone lite svårigheter. Dessa är helt enkelt delar av receptet för mänsklig lycka, som en serie knappar du kan trycka på för att få mer av det.

En terapeutisk januarimorgon i Prisonyard Gym med speciell gäst Jesse Mecham

Så i mitt fall har tillägg av HQ till mitt liv varit ett mycket trevligt sätt att trycka på fler av dessa knappar. Nästan varje morgon går jag eller cyklar eller joggar 1,2 km ner till byggnaden ljust och tidigt, öppnar alla dörrar för lite frisk luft, lägger på lite musik och sveper golven eller gör kaffe eller ställer saker rakt i förberedelser för dagen. Sedan leder jag ut på uteplatsen och utemöten "Prisonyard" utöver att göra lite grundviktsträning innan jag suger för djupt i datorns arbete eller någon att göra-listor.

När dagen fortsätter kommer det att finnas en slumpmässig ström av medlemmar och samtal och uppgifter och möten och erenden runt om i staden, vilket bara är oförutsägbart för att hålla varje dag kul.

Och det bästa av allt är att det är helt frivilligt arbete. Jag kan välja att inte besöka, och medlemmarna tar upp slacken och bryr sig om själva stället. Jag kan gå på semester och ingenting blåser upp när jag är borta.

Att ha ett samlingsrum har alla fördelar med att ha ett riktigt bra kontorsjobb där du gillar alla dina medarbetare, förutom utan medföljande skyldigheter eller politik. Jag hänvisar till det som min terapeut eftersom ett besök aldrig misslyckas med att ge mig ett gott humör, oavsett hur jag kände mig innan jag bestämde mig för att gå dit nere. Och ett hälsosamt och pålitligt sätt att få dig att må bra är en viktig del av livet.

2: Det är lätt att ordna stora händelser, men långsammare för att skapa en konsekvent livlig daglig scen.

Året började stort, med cirka 90 personer proppade in för den första popup-företagsskolan. Därefter vred vibe runt helt och hållet när vi flyttade till några få personer som hängde under normala dagar, arbetade med bärbara datorer eller kanske squat-stället. Men det har också varit en ganska bra serie av eftermiddagshändelser, inklusive grillar, potlucks, regelbundna möten av Northern Colorado Mustachians Group, ett besök och Q / A-session med YNAB-grundaren Jesse Mecham, en virtuell verklighetsemodag, en musikstopp eller två, och olika välgörenhets- och inlärningsevenemang och marknader.

Det årliga ölklubbens välgörande möte bestod huvudsakligen av mina grannar pappa vänner.

På nedsidan tar det mer arbete att träffa och registrera varje ny medlem än jag hade förväntat mig, och vi tenderar att förlora mer än förväntat, eftersom personer som anmälde sig tidigt men insåg att de inte verkligen behöver ett samlingsrum har tappat ut . Och i den klassiska bloggers dilemma där publikens demografiska avspegling ofta återspeglar författarens, slutar vi med en ganska stor andel av vittna vita män i våra 30- och 40-tal, vilket kan leda till termen "Broworking Space ”. Men jag försöker bryta den här trenden!

På uppsidan har gemenskapssidan varit lika bra som jag hade hoppats. Tack vare vår privata Slack-grupps magi har HQ-medlemmar hjälpt varandra med både affärs- och fritidsaktiviteter dagligen och anslutningen har hjälpt oss alla inklusive mig. Jag skämtar ofta att mitt primära syfte för detta coworkingutrymme är som en "Friend Harvesting Machine", och det lever upp till det löftet.

3: Pengarnas sida av saker

I princip är coworking en bra affärsmodell, eftersom den fungerar som en gym: du kan få ett stort antal medlemmar att dela ett gemensamt utrymme eftersom inte alla finns där varje dag. Det är därför det finns så många företag som expanderar i verksamheten som WeWork, Regus, Proximity, Galvanize, och en zillion mer.

Men som något företag måste din inkomst och utgifter balanseras. Jag har medvetet gått låg på båda sidor, genom att börja med en prisvärd byggnad och subventionera den med mitt eget för det mesta obetalda arbetet. På grund av detta är intäkterna på $ 2500 per månad (50 medlemmar på $ 50 varje) tillräckliga för att upprätthålla platsen inklusive fastighetsskatt, verktyg, underhåll, öl (och artisinal kaffe från en av våra egna medlemmar!) Nackdelen med detta tillvägagångssätt är att vårt utrymme är mindre och mindre fancy än andra coworking fläckar. Det var verkligen bara ett stort rum tills jag öppnade konferensrummet Tinyhouse i juni. Eftersom utrymmet fortfarande är underutnyttjat på en viss arbetsdag kunde vi enkelt fördubbla det här till 100 medlemmar, vilket skulle få upp till 60 000 dollar av brutto årsinkomst – mer än tillräckligt för att upprätthålla en rimlig livsstil med mycket deltid.

Normala samlingsrum tenderar att ha en mycket större byggnad, med hundratals medlemmar som betalar mellan $ 150 och $ 300 + per månad för semi-privata arbetsplatser eller mer för fullt dedikerade kontor. Detta leder till högre hyres- och nyttakostnader, plus behovet av minst en heltidsadministratör och till och med en receptionist (även om båda kan vara samma person, vilket kan vara du om du är motiverad.) Slutresultatet är en bra inkomst strömma på bekostnad av ett företag som kräver verkligt arbete på ett fast schema.

Så du kan se varför MMM-HQ tar den långsammare vägen, för nu.

4: Så ska jag börja min egen? (eller gå med i ett?)

Om du har tid och energi, helvete ja!

Om du funderar på att öppna ett utrymme i ungefär MMM-HQ-modellen (eller redan har en), var god att ge mig detaljer genom att släppa ett mejl via mitt kontaktformulär. Innan jag gör det, skulle jag föreslå dig

  • Börja med att skapa en bra hemsida med din föreslagna byggnad / plats, bekvämligheter, månads kostnad och din kontaktinformation.
  • Dela sedan den med någon som du vet som kan vara intresserad och få feedback.
  • Skicka sedan mail till mig med det du har hittills.

Vid denna tidpunkt kommer jag att länka till den från min egen HQ-sida, som då blir en katalog för ett nätverk av samhällsorienterade Mustachian-samlingsrum. Du kan samla intresserade parter först innan du tar studien, även om jag föreslår att du bara gör det om du är ekonomiskt väl etablerad och inte alltför beroende av finansieringen av bankfinansiering.

Även om jag självklart inte skulle debitera några franchiseavgifter, kunde vi fortfarande inrätta ett informellt delningsarrangemang där medlemmar i ett eventuellt anslutet lokalt Mustachian Headquarters skulle kunna besöka någon annan.

Och om du undrar om du går med i en klubb som denna är en användbar användning av dina egna femtio dollar i månaden, måste jag säga att det är svårt att se nackdelen så länge du använder bekvämligheterna och gillar att trivas med andra människor. Om gratis kaffe, öl, arbetsutrymme, ett utomhus gym, verktygsbibliotek / verkstad och tillgång till femtio lokala företagare inte är värt det för dig, då är jag inte säker på vad som är!

I kommentarerna: Har du några frågor eller kommentarer om detta eller någon annan livsstil eller efter pensionering affärsidéer? Jag skulle gärna svara på dem, och förhoppningsvis kommer många andra entreprenörsläsare att vara villiga att dela med sig av sin egen kunskap och erfarenhet.

* Utan respekt för de medlemmar som är där och försöker få ett verkligt arbete, var snäll och uppmärksamma inte – istället, gå med i en av våra offentliga möten om du råkar vara i området, som jag alltid meddelar Twitter och vanligtvis Facebook också.